Наши на бой за Кличко

Най-доброто от печата

03-12-2013, 06:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Доброволци удрят рамо на бунта в Украйна

Родни доброволци заминават да подкрепят бунтовете в Украйна. "Отиваме да ударим рамо на Кличко, който за нас е лицето на протеста срещу властите в Киев", обявиха участници в #ДАНСwithme. Там вече ги чака известната фотографка Тихомира Методиева, която запечата шествията на жълтите павета в София, научи "Стандарт". Нейни снимки от "Евромейдана" вече са хит в нета. Родните бунтари смятат да опънат палатки в Киев. 
Междувременно вчера "България без цензура" направи блокада пред посолството на Украйна в София. Хора на Бареков също тръгват днес за Киев. В четвъртък "Ранобудните студенти" пък готвят митинг в подкрепа на украинската младеж. 

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков изпраща делегация в Украйна, която ще подкрепя народа и партията на Кличко "УДАР". "Той бърка стратегически накъде трябва да върви Украйна. В резултат на това бяха пролети кървища в Киев. Те са наши политически двойници и близнаци. Ние няма как да подкрепим двойника на Меглена Кунева - партията на Тимошенко. Защото там има лидери, които са в затвора за извършени тежки престъпления. Така че ние подкрепяме желанието на Украйна да бъде в Европа", каза Николай Бареков. Няколко часа по-късно десетки столичани се събраха на протест, организиран от "България без цензура" пред посолството на Украйна и блокираха за около 15 минути улицата пред сградата му. Тяхната акция е в знак на солидарност с хората, които излязоха по улиците на Киев, за да спрат решението на правителството, с което се спира присъединяването на страната им към Европейския съюз. Протестиращите в София издигнаха плакати с надписи "ММА подкрепя партията на Кличко", "Ukraine uncensored" (Украйна без цензура)"Klichko, we support you" (Кличко, ние те подкрепяме). Така те изразиха своята подкрепа към хората в Киев, чийто лидер е професионалният боксьор Виталий Кличко. 
Николай Бареков обяви още, че на 21 декември в сградата на Великото народно събрание в старата столица ще бъде свикан инициативният комитет за създаването на партията му. "В края на януари ще изберем внимателно кога ГЕРБ и БСП ще си направят техните конгреси. И понеже сме хора, които обичат предизвикателството, ще вземе деня, в който ГЕРБ си правят техния конгрес, тогава ще си направим и ние нашия и да обезсмислим техния. Защото хора корумпирани и с обвинения трудно могат да излязат срещу нас", каза той.