Сигнал за бомба затвори Търговската гимназия (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

03-12-2013, 10:51

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Евакуираха ученици и учители, сградата остава затворена

Сигнал за бомба в Националната търговска гимназия в Пловдив е получен тази сутрин на телефон 112. Точно в 09,25 часа анонимен мъж е съобщил, че в сградата на училището е поставено взривно устройство. Ученици и учители незабавно са евакуирани. При ситуациата не е възникнала паника, като всички са напуснали спокойно сградата.

След щателна проверка, бомба не бе открита. Въпреки това сградата остава затворена до края на деня. Според директора на търговската гимназия Славейка Иванова, училището ще остане затворено в продължение на 24 часа, като утре заниманията ще бъдат подновени от третия час в 9,50 часа. 

Тепърва на педагогически съвет ще бъде решено дали провалените часове ще се отучват. Сигналът за поставено взривно устройство идва в средата на срока, когато се провеждат решителните класни и контролни работи. Именно от тях в най-голяма степен зависи и крайната оценка за първия срок. Ученици коментираха днес, че обаждането вероятно е направено от някой техен съученик, който не се е подготвил добре за важните изпити преди Коледната ваканция.