Мъри: Мога да говоря каквото си искам, защото съм заслужил

Спорт

03-12-2013, 14:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не обичам съветници като Вуцов, които получават заплата за най-големия срив на Левски, изригна треньорът на Ботев

Старши треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стои­лов сподели, че все още продължава да смята, че е прав в критиката си към Илиан Илиев. Мъри даде съ­вет на дългогодишния си приятел, докато той во­деше Левски през сезон 2012/13, който не бе при­ет, пише „Тема спорт”.

"Отношенията ми с Илиан са нормални. Не съм го критикувал. Казах, че Левски трябва да си опра­ви стила и начина на игра, ако иска да има резулта­ти. Ако това е критика, значи окей. Това беше са­мо в негова полза. Аз не мога да се обаждам на все­ки, бил той и приятел ка­то него. Мога да говоря каквото си искам, защото съм заслужил. Не съм казал глупости", обясни Стои­лов пред Канал 3.

Той не пропусна и за по­реден път да хвърли камъ­ни в градината на Иван Вуцов.

"Изпитвам голямо уважение и респект към него за постиженията му като футболист и трень­ор. Какви обаче са тези опити за съвети, когато се е сътворил този крах? Как­ви съвети даваш и защо ня­маш очи да напуснеш? Не­говият футбол е минал. Той беше преди 20 години. До ден днешен не е напус­нал и още получава запла­та. Кого съветваш, след ка­то Иво (б.р. - Иво Тонев) напусна миналата година и сега пак? Какъв съветник си ти, след като отборът се срина и загуби два фина­ла, които и детските от­бори нямаше да загубят срещу Берое и Славия.

Тези съветници събориха клуба и го върнаха в изходна по­зиция. Ако господин Батков нямаше толкова много съветници като Иван Вуцов, Левски сега щеше да има 100 милиона евро. Ще­ше да си е построил стади­она и щеше да прилича на клуб и да има отбор, кой­то играе добър футбол. От такива съветници про­падна. Не обичам такива хора, съветници, които по­лучават заплата за най-го­лемия си срив", каза Стои­лов.