В Ботев крият Черешката

Спорт

03-12-2013, 17:43

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Вандер тренира на облекчен режим, но ще играе срещу ЦСКА

Спортно-техническият щаб на Ботев реши да крие един от най-добрите си футболисти – Вандер Виейра, до мача с ЦСКА. Бразилецът, който е наричан Черешката на тортата в селекцията на канарите, има проблем с адуктора.

Именно тази травма стана причина за принудителната смяна на Вандер срещу Славия. Кариоката ще тренира на облекчен режим и до самото начало на мача с ЦСКА в Ботев ще крият дали той ще има сили да започне титуляр или не.

Plovdivutre.bg обаче припомня, че Вандер е абсолютен рекордьор при канарите по брой проведени тренировки на облекчен режим. Със сигурност известният със склонността си да симулира бразилец ще се появи в игра срещу ЦСКА в четвъртък, потвърдиха наши източници от жълто-черния клуб.

Иначе общо трима са футболистите на Ботев (Пд), които се подготвяха на облекчен режим по време на днешната тренировка в Коматево. Бразилецът Артур Енрике въобще не се включи в заниманието на съотборниците си и въртеше обиколки на съседния терен. Левият бранител, който пропусна гостуването на Славия, продължава да лекува разтежение и шансовете му да бъде на линия за двубоя с ЦСКА са нищожни.

Основната част от тренировката пропуснаха още Вандер и Ромарио. Двамата взеха участие в някои от упражненията, но по време на игровата част от заниманието се присъединиха към Артур и довършиха с праволинейно тичане.

Ромарио е с болки в бедрото и състоянието му също ще бъде следено изкъсо до двубоя с ЦСКА.

Всички останали футболисти в лагера на жълто-черните са здрави и тренират пълноценно за срещата от 20-ия кръг в първенството. След заниманието отборът направи процедури във възстановителния център на клубната база, а в сряда следобед е последната тренировка преди срещата с "армейците".