Невероятно! Американци строят плаващ град (СНИМКИ)

Животът

04-12-2013, 14:38

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На палубата на плавателния съд ще може да се настанят до 60 000 постоянни жители и около 30 000 гости.

Американска компания възнамерява да изгради истински плаващ град, строителството на който ще струва около 10 милиарда долара. Според предварителните разчети, на палубата на плавателния съд ще може да се настанят до 60 000 постоянни жители и около 30 000 гости.

Предвижда се той да е дълъг около километър и половина, което е четири пъти повече от огромният кораб Куин Мери. Плавателният съд, наречен Freedom Ship, ще разполага с училище, медицински центрове, паркове, спортни зали и дори малко летище, разположено на горната палуба. Корабът ще се издига на 104 метра над водното равнище, а теглото му ще бъде зашеметяващите 2,7 милиона тона. Тази тежест ще се издържа от 520 стоманени клетки, пълни с въздух, закрепени една към друга. Гигантът ще се задвижва от 100 дизелови двигателя, всеки с 3 700 конски сили мощност. Предвижда се изграждането на плаващия град да отнеме три години.

Заради огромните си размери корабът-град няма да може да влезе в акваторията на нито едно пристанище в целия свят. По тази причина той ще е в непрекъснато плаване. Желаещите да си закупят място за живеене на кораба ще трябва да се бръкнат дълбоко – цените ще са от порядъка на 11 милиона долара. За сметка на това обаче, притежателите на апартаменти в него ще могат да разгледат почти всяко кътче на света като същевременно си живеят у дома.