От вино се отслабва, от бира се поумнява

Животът

04-12-2013, 17:09

Снимка:

интернет

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Алкохолът може да ни предпази и от пневмония, а в умерени дози носи дълголетие

Учените за пореден път ни зарадваха с новина, че алкохолът всъщност не е толкова вреден. Дори напротив! Когато става дума за вино и бира и когато говорим за умерени дози, алкохолът дори може да бъде много полезен.

Освен всички качества на виното, сега се оказва, че то е чудесно средство за топене на калории. При жените, които пият по две чаши на ден, вероятността от наднормено тегло е с 30% по-малка. Никак не е зле, нали? А причината е, че напитката на боговете стимулира изгарянето на калории от тялото.

Червеното вино, по-специално, пък съдържа вещество, което предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи. И ако си мислите, че това няма да ви помогне през зимата, много грешите. Именно, в най-студените месеци, когато навън навсякъде е покрито със сняг, те са най-силни и опасни, защото се отразяват от снега. Така че, наблегнете на полезната напитка!

Бирата пък ни прави по-умни! Оказва се, че хората, които пият по литър от нея на ден, се справят по-добре на тестовете за интелигентност. Те попълват с 40% повече верни отговори.

Алкохолът може да ни предпази и от пневмония и освен това в умерени дози, той се явява предпоставка за дълголетие. Това обаче важи с по-голяма сила за почитателите на виното, спрямо тези на бирата.

Е, ясно е, че тази вечер просто трябва да се вдигне наздравица по повод хубавата новина!