ПловдивУтре: 5 декември

Мисия Пловдив

04-12-2013, 18:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

В 10.00 часа пред сградата на Общината ще бъде отбелязан Международният ден на доброволеца. Кметът инж. Иван Тотев ще връчи служебните карти на новосформираното към Община Пловдив доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

От 11:00 часа в заседателната зала в сградата на Община Пловдив ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Интегриран план за градско развитие на Пловдив“.

Райна Петрова – кмет на Район „Централен”, ще представи своя публичен отчет за 2013-та година. Това ще стане утре от 14.00 часа в залата на Регионалния исторически музей.

За пръв път здравеопазването ще бъде основен акцент по време на Националния иновационен форум под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Това ще се случи по време на панел “Иновации в сектор “Здравеопазване”, който ще се състои в четвъртък от 14.30 ч. в хотел “Шератон” в рамките на деветото издание на форума.

В пресклуба на БТА – Пловдив ще се проведат две пресконференции.  Първата е от 12.00 часа по случай 16 Световни дни срещу насилието над жените. Темата е „Ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (Истанбулска конвенция)“.

От 14.30 часа пък, отново в БТА, лидера на ДСБ Радан Кънев и Петър Москов ще обсъждат Спешна програма за излизане от политическата криза и бъдещето на Реформаторския блок.