Времето утре ще бъде слънчево и по-топло

Общество

04-12-2013, 19:25

Снимка:

kshivacheva

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И днес ще бъде слънчево и топло

Времето утре: Максимални температури между 2° и 7°

През нощта ще бъде ясно и тихо. След полунощ на отделни места в низините ще бъде мъгливо

Минимални температури - малко по-високи от днешните, но отново отрицателни - предимно между минус 6° и минус 1°, в София - минус 4°.

През деня времето ще бъде предимно слънчево. От север ще се появи разкъсана висока облачност. Още сутринта ще задуха запад-северозападен вятър, ще бъде предимно умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и временно до силен.

Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в Южна България до 12°-13°, в София - около 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Сутринта - студено, на места с отрицателни температури. Максималните ще са между 7° и 11°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево. Ще се усили вятърът от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 5°, на 2000 метра - около минус 1°.
В петък ще преобладава слънчево време; временни увеличения на облачността ще има към края на деня и през нощта, когато е възможно на отделни места да превали слаб сняг. В Източна България за кратко ще духа югозападен вятър, но около пладне вятърът отново ще е от запад-северозапад и ще се усилва.

В събота и неделя облачността ще е променлива, почти без валежи, ще е ветровито, особено в северните и източните райони. Температури ще се понижават.