Вурстчета и глювайн от Никулден на Коледния базар

Стара Загора Лайф

04-12-2013, 20:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и посланикът на Република Австрия в България Герхард Райвегер ще открият Коледния базар на 6 декември в 17.30 ч.

Атрактивните дървени къщички на Коледния базар в Стара Загора вече са разположени около шадравана в парк „Пети октомври”. В тях ще се предлагат отново прочутото греяно вино с плодове и подправки глювайн, апетитни вурстчета, лакомства и ръчно изработени сувенири. Освен в бутилки, „пламтящото вино", както наричат още глювайна, ще се приготвя на място, в специален автоклав, по стара австрийска рецепта и ще се сервира като наливно. Прочутите нюрнбергски вурстчета пък ще се предлагат с традиционната гарнитура – бяло австрийско зеле, овкусено с вино.

Специално за коледния базар са приготвени и разнообразни шоколадови сладки във формата на сърца, снежинки, фигури с коледни пожелания към старозагорци за здраве, щастие и късмет през Новата година.
Инициативата на Община Стара Загора за втора поредна година е подкрепена от Австрийското посолство и Австрийското търговско представителство. На откриването ще присъства и търговският аташе на Австрия у нас д-р Михаел Ангерер.
Австрийски фирми ще направят коледни подаръци в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка".