Защо жените най-често забременяват по Коледа?

Животът

04-12-2013, 23:05

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Дамите забравят да изпият противозачатъчното си хапче заради алкохола по време на партитата и безспирните посещения при роднини, които разбъркват графика им

Много хора се притесняват да не напълнеят или да не изхарчат спестяванията си около празниците, но ново проучване разкри най-голямото опасение на жените - бременност по Коледа.

Изследване на британски специалисти разкри, че 51 на сто от представителките на слабия пол са изложени на риск от нежелана бременност по време на коледните и новогодишни празници, пише БГНЕС.

Над половината от анкетираните признават, че са забравили да изпият противозачатъчното си хапче. Основната причина за това е алкохолът по време на партитата или безспирните посещения при роднини, които разбъркват графика ви.

Резултатите сочат, че всяка шеста жена от 2000 анкетирани е забравила да се предпази от забременяване, защото е била прекалено пияна. Всяка седма е пропуснала това, защото е била прекалено разсеяна около коледния смут в семейството.

28% от двойките забравят противозачатъчните средства в къщи, когато заминат на коледна ваканция, но това не ги спира да правят необезопасен секс, сочи още изследването.