Проекти за над 6 млн.лева е приключила община Добричка

Мисия Добрич

05-12-2013, 09:46

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

5 950 123 лева е усвоила община Добричка по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013", съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/. Те са изплатени по три проекта. Първият е за възстановяване и модернизация на седем детски заведения и е на стойност 3 505 194 лева. За обновяване на седем читалища са инвестирани 2 004 661 лева, а 440 267 са оползотворени за корекция на дере и охранителен канал за защита от наводнения.

Община Добричка е изпълнила още проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси" за 441 700 лева. Единият е насочен към деца, застрашени от отпадане от образователната система с цел създаване на извънкласни форми за професионално ориентиране за подобряване на перспективите за житейска и трудова реализация. С европейско финансиране по програмата е създаден и Център за обществена подкрепа за деца в неравностойно положение от 7 до 18 години.

Резултатите бяха представени на информационна среща, организирана от ОИЦ. Проектите, реализирани с европейско финансиране, бяха коментирани от Даниела Тодорова - директор на дирекция „Европейски проекти и програми и икономическо развитие". На срещата присъстваха кметове, кметски наместници, директори на училища и детски градини, председатели на читалища.

В рамките на мероприятието експертите от ОИЦ запознаха аудиторията с новите възможности за финансиране през следващия програмен период 2014-2020г. Основно внимание беше обърнато на ОП „Развитие на човешките ресурси" и „Наука и образование за интелигентен растеж".