Те ще спасяват Пловдив, при това без пари (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

05-12-2013, 12:37

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

"Пловдив 112" - отрядът от смели доброволци

Ето я добрата новина! От днес Пловдив има свой отряд спасители, който ще бори бедствията и авариите в града и региона.

42-ма смели мъже и жени ще се справят с кризисните ситуации напълно доброволно. 7 дами и 35 господа от отряд "Пловдив 112" днес получиха книжките си лично от кмета Иван Тотев.

За мен е чест да съм тук, приветства ги градоначалникът. След това раздаде документите им и се ръкува лично с всеки един от тях.

Не е лесно да се попълни състава, хора се намират трудно. А и за работата си няма да има материални стимули, коментира комисар Румен Димчев, шеф на пожарната.

Когато миналата година стана голямото наводнение в село Бисер се почувствах безпомощна, разказва 25-годишната Станимира. Исках да помогна, но сам човек какво може да направи. Трябва да е организирано. Аз специално съм пещерняк, катерач. Това ми умение е полезно.

Помежду ни няма конкуренция, много сме малко за това, а и обединени сме по-силни. Искам да призова всички – включете се в това начинание, призова Станимира.

Не питайте за финансови стимули. Основната ни мотивация е да помагаме на хората. Човешко е, споделят Елена и Изабел, учителки към Общинския детски комплекс - Пловдив. Казаха ни да не се правим на герои, да сме разумни, за да сме полезни. А всеки ще помага според възможностите си.

Ръководител на отряда е началникът на отдел "Охрана и сигурност" към общината. Звеното ще действа съвместно с Пожарна безопасност.