Добруджа 07 посреща Ботев (Луковит) в събота

Спорт

05-12-2013, 13:15

Снимка:

Изида

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Извън групата ще бъде Георги Чалъков, който лекува контузия

Седмият във временното класиране на волейболната Суперлига при мъжете Добруджа 07 посреща в събота – 7 декември, намиращият се на десета позиция Ботев (Луковит). Мачът ще се играе в зала „Добротица” от 18 часа, а входът за зрители – свободен.

„Готвим се целенасочено за срещата. Направихме разузнаване на играта на съперника. В Ботев има добри изпълнители и за нас няма значение дали са преди нас или след нас в класирането. Излизаме да дадем максимума от възможностите си и да зарадваме многобройната си публика”, заяви за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 треньорът Мирослав Живков.

Извън групата ще бъде Георги Чалъков, тъй като все още лекува контузия.

За предстоящата среща на линия е Петър Милушев. 25-годишният посрещач на клуба от Добрич бе в основата на уникалния обрат във втория гейм срещу Славия в отминалия кръг, когато Добруджа 07 обърна „белите” от 17-24 до 26-24.

„Благодаря на треньора, че ми даде шанс. Не съм очаквал, че ще обърнем гейма, но като състезател играя точка за точка. Радвам се, че отборът ни успя да спечели този гейм, а и мача в София. Това ни дава по-голямо самочувствие, настроение в клуба и признание за нашия труд. Старанието ни не остава незабелязано – залата ни е пълна, като дори в София имахме повече публика с наши фенове от домакините. След доброто ни представяне и големия интерес клубът ни има и два нови спонсора - фирма „Казаков 65” и верига супермаркети „My Market”, които вече ще са част от нашите бъдещи успехи. Всички в отбора сме признателни на нашето ръководство, спонсори и треньорски щаб, че ни дават възможност да се подготвяме при професионални условия и да мислим само за волейбол. Допълнително пълната зала е голям стимул за нас. Така всички наши съперници имат осем играча срещу себе си – отборът ни и публиката”, каза за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 Петър Милушев. Той е започнал кариерата си в Черно море БАСК, като е играл за юношите и мъжете. След това е защитавал цветовете на русенския Дунав, а от м.г. новият тим на сърцето му е Добруджа 07.

Волейболистът си пожела отборът да завърши годината успешно, а на всички фенове – да имат много положителни емоции и весело да изкарат предстоящите празници.