Програмата на Операта за декември

Стара Загора Лайф

05-12-2013, 13:30

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

На 6 декември от 19 часа древногръцкият мит за неутешимата любов оживява в операта "Дидона и Еней" от Хенри Пърсел, която ще се играе във фоайето на Операта.

От премиерата си на 6 ноември досега постановката се радва на силен интерес и много публика. За първи път на 6 декември в ролята на Кралица Дидона ще видим талантливата солистка на Държавна опера - Стара Загора Анна Дитри. Диригент - Красимир Къшев.

На 8 декември от 17 часа Държавна опера - Стара Загора гостува на сцената на зала България с последния си спектакъл за деца – Петя и вълкът и Малкият коминочистач. Участват- Национален филхармоничен хор Светослав Обретенов, Оркестър и балет при Държавна опера - Стара Загора, диригент – Илия Михайлов.

За 70-и пореден път на сцена на 9 декември от 19 часа ще бъде представена любимата оперета "Българи от старо време" в изпълнение на солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера - Стара Загора, със специалното участие на Герасим Георгиев – Геро в ролята на Хаджи Генчо и Стефан Рядков в ролята на Дядо Либен. Диригент - Красимир Къшев.

На 19 декември от 19 часа отново ще бъде представена операта "Дидона и Еней". В нея ще участва един от най-бляскавите гласове на България – Елена Баръмова.

Коледният концерт на Държавна опера - Стара Загора ще бъде на 20 декември от 19 часа.