ГЕРБ внася в парламента искане за освобождаването на Мая Манолова

От парламентарната група на ГЕРБ внасят искане за освобождаване на заместник-председателя на парламента Мая Манолова, заяви на брифинг в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Димитър Главчев

 „Искаме да внесем искане за освобождаване на Мая Манолова за системно нарушаване на правилника, създаване на обстановка, нехарактерна за работата на такъв орган на държавата. Всеки ден се нарушават процедура след процедура. Днес Народното събрание достигна своите низини след това, което се случи. Не беше отнета думата на народен представител, който влиза в личното пространство на друг народен представител по недопустим начин”, каза Главчев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Атмосферата Народното събрание да не може да работи се задава от ръководството на Народното събрание, на г-жа Манолова, която системно не дава думата за изказване на представители на нашата парламентарна група. Тя си позволява изказвания и обяснения, които са абсолютно ненужни. Председателят на НС е пръв сред равни, какво остава за заместник-председателите”, попита той.