5 златни правила, за да бъдем ранобудни

Пет златни стъпки, които ще улеснят ранното ви ставане сутрин:

 

Лягайте рано

 

Вечерта е времето, което отделяте на себе си, любимите си занимания или любимите си хора. Ще се наложи обаче да отрежете нещичко. Няма как, важно е да го направите. Разбира се, не е нужно да стане рязко и изведнъж да се озовавате под чаршавите в 20:00. Не, опитайте в продължение на седмица да си лягате всеки ден с 15 минути по-рано от предишния. Това ще улесни прехода и ще даде нужния ефект. А по-ранното лягане гарантира по-лесно ранно ставане.

 

Визуализирайте успеха

 

Ако не сте фитнес маняк ще ви е много трудно да станете в 6 сутринта, за да се отправите към залата. Затова си изберете алтернативно занимание. Има стотици видеоклипове, DVD-та и прочие, които детайлно показват как точно да правите сутрешна гимнастика, аеробика, йога или друг тип спорт, който си харесате. Ако пък искате да избягате от затвореното пространство, съветваме ви внимателно да си изберете спорт, за да не се откажете след два дни поради прекомерното натоварване.

 

Подгответе се за неуспех

 

Звучи странно, но е факт. Ако се подготвите за неуспех, сте подготвен за всичко. Това обаче не означава, да планирате как да не тренирате. Напротив, планирайте как да имате вариант две на сутрешната ви тренировка, ако първият ви писне или просто не може да го осъществите. Примерно, обичате да тичате, но навън вали из ведро. Тогава идва времето за тренировакта у дома на шалтето.

 

Подкупете се

 

При възрастните подкупите помагат точно толкова, колкото и при децата - много. Дали става дума за парченце шоколад, но още 10 минути тичане - методът винаги работи. Желателно е всяка сутрин да си имате един такъв малък подкуп. 

 

Не на последно място - потренирайте

 

Да планирате кога да тренирате е едно, но ако не може да си намерите дрехите, това може сериозно да ви спъне мотивацията. Затова още от предната вечер, нагласете клина така, че със събуждането да го видите и да няма мърдане. Наредете си така нещата, че да се налага да мислите за странични неща колкото е възможно по-малко.