Стреляха по Васил Качика в Сливен

Крими

06-12-2013, 14:22

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Редник и бизнесмен в затвора за жестоко убийство

Името на Васил Качиков се във връзка с убийството на Константин Димитров - Косьо Самоковеца

Снощи е направен опит за покушение срещу Васил Качиков, потвърди говорителят на Областната дирекция на МВР в СливенПърволета Мандинска. Сигнал на тел. 112 в 19.21 ч. е подал самият Качиков. Според информация от полицията той е бил прострелян в областта на седалищните части. Приет в областната болница на Сливен, без опасност за живота. Извършват се процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура – Сливен.

Васил Качиков - Качика е стар познайник на служителите на реда. Името му се във връзка с убийството на Константин Димитров - Косьо Самоковеца.

 

Знакова фигура в престъпния свят, отличаваща се със солиден опит. Регистриран е многократно за престъпления от общ характер. Срещу него е водено следствено дело през 2000 г. за убийство, но е доказана престъпна дейност - трафик на хора с цел проституция. Успява да се укрие и след пет години, през 2005 г., е задържан във френския град Ница с фалшиви документи за самоличност. След екстрадирането му в България излежава 7-годишна присъда, постановена от Сливенски окръжен съд, но ефективно остава в затвора 4 г.,тъй като е освободен предсрочно за добро поведение.

източник: Дарик