Петър Алексиев сподели приза "Бург на годината" с Мария Димитрова

Мисия Бургас

06-12-2013, 15:45

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 1000 бургазлии в общата снимка на именниците

Добре дошли в ретро Бургасъ! (СНИМКИ)

Левон Манукян е първият носител на приза "Завърнали се младежи"

Основателят на футболен клуб "Звездичка" Петър Алексиев спечели престижната статуетка "Бург на годината". За него гласуваха над 4300 души. 

"Благодаря на всички, които ме подкрепихя, това за нас е поредно признание, подкрепям и останалите номинирани и изцяло заставам зад нашите приятели от фондацията ”Безопасни улици от Валя”, каза Алексиев след като сподели наградата с Мария Димитрова от "Безопасни улици от Валя". Футболният треньор сподели, че в началото на следващата година се планират общи инициативи с фондацията за каузата за по-голяма безопасност на пътя. 

"Надявам се на неговата подкрепа в нашите инициативи. От все сърце му благодаря, както и на всички бургазлии, защото всеки един глас за нашата кауза е поклон пред паметта на нашите деца", каза Димитрова.

Останалите номинирани за наградите през 2013-а бяха Ваня Христова, областният координатор на Фондация "Искам бебе" за Бургас, проф. Стефан Чапкънов, щангистът Иван  Марков и Весела Йорданова от община Бургас.

Диригентът и композитор Левон Манукян пък е първият носител на приза "Завърнали се младежи". Идеята е отличието е да бъде присъдено на млади хора от Бургас, учили или работили извън родния град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му със своите свежи знания и нова енергия. Манукян получи отличието за активното си творчество, многобройните концерти, записи и турнета.

"Дойдох с нагласата, че каквото и да стане, важното е, че са ти уважили труда и това, което полагаш през цялата година като любов и отношение. Много съм щастлив и приятно изненадан”, заяви талантливият композитор и диригент.