Връчиха на управляващите еднопосочни билети до Северна Корея

Животът

06-12-2013, 15:21

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Акцията в парламента е дело на младежите от ГЕРБ

Представители на Младежи ГЕРБ раздадоха в кулоарите на Народното събрание и пуснаха в пощенските кутии на депутатите от тройната коалиция БСП, ДПС и Атака бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея, съобщиха от пресцентъра на партията. „Инициативата, която предприехме, са еднопосочни билети до Северна Корея за така наречените управляващи в момента. Смятаме, че те трябва да си тръгнат, за да има възможност младите хора да останат в България и да се реализират“, подчерта Георг Георгиев от МГЕРБ. По думите му младите хора категорично заявиха, че не желаят тези управляващи да останат и те вече са нелегитимни. „Искаме по един символичен начин да им покажем Терминал 2, както те ни го показаха. Искаме да им кажем – заминете вие натам, ние оставаме в България, за да се развиваме тук и като управляващи сте длъжни да дадете тази възможност. Има билети за народните представители от тройната коалиция Атака, ДПС и БСП”, подчерта той. Георгиев посочи, че МГЕРБ са подготвили по-голям билет за премиера Пламен Орешарски. „Това е специален чартърен полет. Тъй като Северна Корея е от тоталитарен тип, управляващите биха се реализирали добре в тази обстановка”, категоричен бе Георг Георгиев.

„Ние им даваме билетите съвсем любезно, но бяхме наругани и не го очаквахме. Подготвили сме поименни билети за всички депутати от БСП, ДПС и „Атака” – 142, плюс билети за правителството. Прецедент в България е месеци наред да има протести. За младите в България не се прави нищо в момента, в навечерието на студентския празник. Повод за веселба в момента няма”, обясни Митя Атанасов. Той припомни, че при правителството на Бойко Борисов за първи път след 23 години планове е бил приет Закон за младежта, а сегашните управляващи подготвят промени в този закон, които да облагодетелстват единствено младежките организации на управляващите партии.
След провеждането на инициативата на МГЕРБ в кулоарите на Народното събрание, народният представител Александър Ненков прочете декларация от името на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в пленарната зала, по повод студентския празник 8 декември.