30 години затвор за касапин, заклал бременна и убил "масажистка"

Крими

06-12-2013, 15:23

Снимка:

архив

Автор:

Нина Стоянова

Всичко от Автора

Извергът убил Василка за пари

Пловдивският окръжен съд осъди 39-годишния Цанко Лазаров на трийсет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той бе признат за виновен, че на 19 юни м.г. е убил жестоко Василка Милева.

Преди да затрие Василка Цанко Лазаров е излежал присъда за друго убийство. Когато бил 19- годишен той убил Цветанка Николова чрез многократни удари с брадва и промушване с нож в областта на шията. Момичето била ученичка и била бременна от него. Тогава Лазаров бил осъден на 20 години затвор.

След като излежал присъдата той заживял при родителите си в Пловдив и работил като готвач в различни заведения. След престоя в затвора Цанко Лазаров станал раздразнителен и невъздържан. Често предизвиквал скандали със семейството си. През 2012 заживял на квартира.

В средата на месец март 2012 г. той се запознал с Василка Милева. Цанко Лазаров прочел обява за масажи на бул. "Найчо Цанов". Там се срещнали за първи път. Жената била разведена, имала две дъщери, които живеели при баща си. Милева живеела с приятеля си.

Освен стандартните масажи, тя предлагала и специални масажи на клиентите си, които наричала "ръчно освобождаване". Василка Милева извършвала и друга услуга - превози с личния си автомобил"Деу Ланос", срещу заплащане. 

Лазаров често я посещавал. При срещите за масажи се сближили и започнали да поддържат приятелски отношения. Той й давал заеми, първо 2500 лева, после още 1400. Въпреки уговорката, че ще му ги върне, Василка непрекъснато отлагала.

През май 2012 г. Станислав Башев се обадил по телефона на Цанко Лазаров. Двамата се познавали от затвора, където Башев изтърпявал наказание "лишаване от свобода" за кражби. Двамата имали уговорка да заминават за Испания, където да работят, да берат ягоди. Лазаров казал на Башев, че има информация за апартамент, в който се съхраняват много пари. Цанко уточнил, че жилището се ползва от негова приятелка, която се казва Веси. Според Лазаров, в апартамента имало 11000 лева в кутия от обувки, която се намирала в гардероба на спалнята. Така искал да отмъсти на Веси, като казал на Станислав "ще взема да я утрепя". Башев имал намерение да влезне в апартамента и да открадне парите. Когато посетил апартамента обаче видял, че входната врата е блиндирана, на нея имало стикер с надпис, че се пази от охранителна фирма.  Кражбата не минала.

Последвали много нови срещи между Василка и Лазаров.

На 19.06.2012г. Цанко Лазаров предложил да тръгнат към Смолян за да се разходят.

Около 14.30 часа Василка Милева разговаряла по телефона с приятеля си и му казала, че приятелката й е взела изпита, като демонстрирала много добро настроение. Добавила, че вечерта ще излязат, за да се почерпят за изпита.

Лазаров през цялото време показвал на Милева накъде да кара автомобила в посока град Неделино.

Около 15.00 часа на 19.06.2012г. Милева и Лазаров стигнали до местността "Свети Илия".  До тогава двамата си говорили на общи теми, но когато спрели, Лазаров я попитал кога ще започне да му връща парите. Тя му отговорила както и преди, че ще започне да му ги връща, без да каже нещо конкретно.

След минути Лазаров започнал да й нанася удари с нож в корема. Жената му казала, че го обича. Той започнал да я дърпа за косата към предната дясна врата и я изкарал от автомобила. Пострадалата лежала на земята, в дясно от автомобила, до отворената врата, свита напред. Той я изкарал от колата и й нанесъл още един удар с ножа. Ударът бил в областта на шията. От устата й течала кръв. Лазаров продължил да я дърпа за косата и така я придвижил до ръба на стръмен скат. Там той я бутнал. После избягал.

Месец по-късно бил задържан в IV РУП. Направил пълни самопризнания. Посочил и мястото, където се намира трупа на Василка.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението. Затова наказанието доживотен затвор без замяна се заменя с наказание трийсет години лишаване от свобода.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.