И Царево с богата никулденска програма

Виж предстоящите събития тук!

Жители и гости на Царево празнуваха днес на пристанището в Царево официалният празник на града - Никулден.

С празнична литургия по случай 6-ти декември – Никулден, празник на гр.Царево, която се проведе в храмовете „Св. Цар Борис І” и „Св. Успение Богородично” в кв.Василико, започна празника за всички царевци. От двете църкви тръгнаха литийни шествия, които се срещнаха на площада подгласяни от духовия оркестър на Царево. Те се отправиха към пристанището в Царево, където бе извършен водосвет и заупокойна молитва в памет на загиналите моряци и рибари. Самите рибари със своите лодки влязоха в открито море, където с едноминутно мълчание и хвърляне на венци и цветя почетоха паметта на загиналите моряци и рибари. Отец Стоян Кралев подари на кмета Лапчев икона на Св.Николай Чудотворец, която бе начело на литийното шествие към пристанището. За всички имаше приготвен рибен курбан за здраве, а за настроението на празника се погрижиха българската рок-група „Диана Експрес” и акро-балет при Военен клуб Айтос.

На този светъл празник Никулден, Царево имаше и още един повод да се гордее – своя 100-годишен юбилей празнува г-н Тодор Карагогов. Лично кмета на общината поздрави столетника и засвидетелства своята дълбока признателност към достойния му жизнен път, изпълнен с трудолюбие, отговорност към обществото, всеотдайност към родината и семейството. Разбира се, не липсваха и подаръци.

Кметът на Царево Георги Лапчев получи поздравителен адрес по повод празника на града от президента Росен Плевнелиев, от Председателя на ПП ГЕРБ г-н Бойко Борисов, от Народните представители на ПП ГЕРБ за бургаска област и др.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай празника на общинат и големия християнски празник Никулден.

Вярвам, че притегателната сила на общината се крие в устойчивото развитие, в съхранението на природните и историческите дадености на региона. Разумния баланс може да превърне община Царево в един от добрите български примери за успешен класически и алтернативен туристически продукт. А това е сигурна гаранция за привличането на нови посетители от страната и чужбина.

Последователните усилия винаги дават своите добри резултати. Нека бъдещето на Царево се съизмерва единствено с безкрайния морски хоризонт.

На добър час!” – се казва в част от поздравителния адрес на Президента Росен Плевнелиев.

„Приемете от името на ПП ГЕРБ и от мое лично име поздравления по повод празника на Царево. Използвам възможността чрез Вас да отправя пожеланията си за много късмет, здраве и щастие към всички жители и гости на общината.

Убеден съм, че и в бъдеще ще работите за развитието и модернизирането на Царево, в името на просперитета на града и благополучието на хората. Сигурен съм, че с реализацията на отделни проекти и програми допринасяте за постигането на тези цели. Знам, че това е верния път и Ви уверявам, че можете да разчитате на моята подкрепа.

Желая да посрещнете с много настроение и приятни емоции Никулден.” – с тези думи поздрави вички жители и гости на Царево, Председателя на ПП ГЕРБ, г-н Бойко Борисов.

Прзаникът на Царево продължава и в следващите дни, ето и програмата:

7.12.2013г.

09:00ч. – Волейболен турнир – момчета – спортна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”

8.12.2013г.

09:00ч. – Турнир по тенис на маса в чест – отборно първенство за мъже – спорна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”

Прзаника на Царево продължава и в следващите дни, ето и програмата:

7.12.2013г. 

09:00ч. – Волейболен турнир – момчета – спортна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”

8.12.2013г.

09:00ч. – Турнир по тенис на маса в чест – отборно първенство за мъже – спорна зала СОУ „Н.Й.Вапцаров”