Поредна надежда за връщане на влака Кардам – София

Мисия Добрич

06-12-2013, 15:57

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Осигурен е локомотив с генератор за захранване на спалния вагон

Областният управител Недко Марчев е внесъл предложение за възстановяване движението на бързия влак Кардам - София. Очаква се композицията да бъде заложена в новия график на БДЖ, който влиза в сила от 15 декември, съобщават от  пресцентъра на Областна управа.

Вече е осигурен локомотив с генератор за захранване на спалния вагон, който е прехвърлен от направлението Русе-Гюргево, към направлението Кардам-София.

За жителите на област Добрич, съкращаването на влака по линията Кардам-София-Кардам, лиши пътуващите от спален вагон и създаде сериозни затруднения и неудобства за много хора от региона, за които железопътният транспорт е предпочитан през цялата година и особено през есенно-зимния сезон.

Многократно през изминалите месеци Областният управител Недко Марчев поставя своите аргументи на вниманието на Министерство на транспорта, включително - в рамките на неформални срещи и лични разговори с министър Данаил Папазов. Активният диалог по темата продължава, а с наближаването на Коледните и Новогодишните празници се засилва и надеждата, че ще бъде възстановен спалният вагон и "удобният влак" ще се върне.