Работи се по реконструкцията на езерото в Градския парк

Животът

06-12-2013, 17:50

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Усилено се работи по реконструкцията на Градски парк "Свети Георги" (СНИМКИ)

В момента тук е един от най-големите строителни обекти на Добрич

Усилено се работи и се използва всеки хубав ден за реконструкцията на Градски парк „Свети Георги”, това видя днес репортер на Добрич Утре.

Във втория етап от реконструкцията на градския парк ще бъдат залесени 30 дка с нови тревни площи, като за  20 от тях вече се подготвя за монтаж подпочвено напояване. Всички отрязани дървета са били болни и изгнили и няма никакъв повод за тревога, уверяват специалистите.

Предвидено е засаждането на голям брой иглолистни и широколистни дървета, храсти и цветя. Възстановяват се и двата сондажа за вода с които ще бъде пълнено езерото и подпочвените напоителни системи. Ново затревяване и напояване предстои да бъде напрано и на новоизградения  Град на кучетата.

Добрич Утре научи, че бетонът, който в момента се лее отговаря на всички изисквания за качество, като се добавят и съставки против замръзване. Прави се и хидроизолация на дъното на езерото, преди заливането на бетона. Работещите на обекта са основно добричлии.  

Както вече бяхме писали планирано е изграждане на нови функционални зони, като скейтпарк, арт площад, рок сцена, водна серпентина с водопад, ледена пързалка, езеро на патките.

Ще бъдат доставени и монтирани съоръжения за фитнес на открито, пейки, фонтани, осветителни стълбчета, прожектори и други елементи на парковото обзавеждане. В рамките на проекта ще се ремонтират настилки, преасфалтират всички алеи и обособят велотрасета.

 Припомняме, че в обхвата на проекта попада и мемориален комплекс „Хан Аспарух”, за който е предвиден ремонт на настилки, водна площ, осветление, включително и художествено осветление на композицията.

Снимки тук