Може ли Бургас да се обедини в помощ на прекрасно дете

Животът

07-12-2013, 11:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Ужасен шок преди дни прeoбръща живота на една майка и нейния син

Умоляваме ви, помогнете на Дамян! Тази молба е към всеки, който има възможността и желанието да подаде ръка в борбата на едно 9-годишно момченце с ужасна диагноза.

Той е от Русе, но призивът може да стигне до всеки край на България и дори да преобърне хода на събитията, защото ако всеки дари и левче или от времето си да запали свещичка, то чудо може да има.

Бургазлии показаха неведнъж, че могат да се обединят в името на доброто и със състраданието си и много желание да тласнат негативните събития в положителна посока. 

Всеки може да се присъедини с каквото може към кампанията за набиране на средства за 9- годишния Дамян Евгениев Георгиев, син на нашата колежка от Дарик радио Русе Искра Георгиева.

Бащата на детето е учител в същия град. Ученици и преподаватели от три местни училища вече започнаха да събират пари в помощ на Дамян.

На 1 ноември той бил отведен на преглед, тъй като се оплаквал от болки в едното око и главата. Лекарят го насочил към скенер, който установил тумор в главата с на момчето, с размер около 50 милиметра. То спешно било откарано в болница "Иван Рилски" в София, където д-р Живко Сурчев извършил четиричасова рискова операция.

На четвъртия ден Дамян развил хидроцефалия и се наложила втора операция, а седмица по-късно биопсия доказала тумора. Заради това се наложила и химиотерапия. За целта детето е преместено в болница „Царица Йоанна” (бившия ИСУЛ). Предстои благотворителен концерт за детето, организиран от туристическото дружество в града.

Сметката на семейството е:

Искра Георгиева

BG 47 BUIN 700 710 051 93 413

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ