ДПС управлява държавата?

Караянчева: Масово се уволняват хора, работили по времето на ГЕРБ, но тогава имаше кадри, които ГЕРБ не смениха

От тук нататък ще видите какво безогледно кадруване ще има и БСП, само и само да е във властта, е готова да понесе всякакви удари, но обикновените членове в БСП наистина са в много тежка ситуация.

Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. 
По думите й за няколко месеца са били изчистени абсолютно всички директори в цялата страна и ако се направи по-задълбочен преглед, ще се види, че се назначават партийни лидери и общински председатели.
Караянчева е категорична, че ДПС управлява държавата и има натиск върху членовете и хората, които са управлявали по времето на ГЕРБ.

 Става въпрос за разделение и не се гледа дали даден човек е с опит и нужните компетенции в областта. На няколко пъти се опитвах да обясня и на министър Адемов и на г-жа Михайлова, но въпреки всичко продължава това грубо партизиране на държавните служби, допълни тя.
Пирамидата започва от министерството на земеделието, министерството на икономиката и министерството на инвестиционното планиране, където ДПС са сложили много хора, аргументира се депутатът от ГЕРБ. Според нея именно там протичат най-много пари, а, хората, които работят в държавните институции, са в стрес, защото не знаят дали няма да бъдат изгонени.
Цвета Караянчева заключи, че ДПС управлява в Кърджалийско и има монопол над управлението, дори и по времето на Тройната коалиция, когато БСП е било изолирано в ъгъла.