Липса на шанс отне точката за Нефтохимик

Бившата акула Тодор Паланков донесе радостта за "моряците"

Отборът на Нефтохимик бе на прага на почти сензация срещу Черно море във Варна. Моряците, които само преди дни победиха Левски и направиха равен с Лудогорец можеха да се разминат с трите точки, ако не беше бившата акула Тодор Паланков, който донесе победата за домакините в последната 90-та минута на срещата.

Мачът се разви очаквано, Домакините по-често владееха топката, а гостите играеха на контраатаки. Петър Димитров често надбягваше своите пазач1и от Черно море и на два пъти бе близо до отбелязване на гол след като негови удари на два пъти срещнаха гредите зад Китанов. Домакините отбелязаха първия си гол чрез Симеон Райков в 48-та минута, който бе изведен в удобна позиция за стрелба в наказателното поле на нафтата и нападателят успя да преодолее пазилия много добре и в този мач Петър Денчев.

Нефтохимик отговори с няколко контри при една от които Петър Димитров с хубав удар тресна гредата  зад Китанов. Малко по-късно Георги Илиев отправи опасен удар, но Денчев спаси. Течеше 84-та минута, когато за пореден път Петър Димитров се справи с персоналния си пазач и подаде към Деян Христов, който по диагонала изравни за 1:1. Само минута след гола Петър Димитров можеше да донесе предимство за гостите, но ударът му отново вместо да се озове в мрежата, срещна гредата.

В последната минута, когато мачът вървеше към логично 1:1, бившата „акула” Тодор Паланков бе най-съобразителен в разбъркване пред вратата на Нефтохимик и успя да вкара топката в мрежата за крайното 2:1. Така нафтата изпусна да спечели поне една точка в предпоследния си мач за полусезона.