С 800 хил. лв. ремонтират пътищата в община Созопол

Новините

08-12-2013, 06:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Корейският посланик празнува Никулден в Созопол

Това са средствата заделени от бюджет 2014

Около 800 хил. лева са предвидените средства в бюджет 2014 година на община Созопол за ремонт на пътища. Кметът Панайот Рейзи не уточни кои улици ще бъдат ремонтирани, защото в момента се работи по Интегрирания воден цикъл на Созопол.

"Разковат се доста улици заради подмяната на канализацията и излизат непредвидени ремонти. Улиците ще бъдат асфалтирани с европейски и общински средства", добави градоначалникът. Той каза още, че до март 2014 година ще бъдат ясни улиците, които ще претърпят обновяване. В момента има затруднения с пътния трафик в началото на Созопол поради изграждането на пречиствателната станция.

"Малко по-трудно е движението по пътя Бургас- Созопол, както и в самия град. Надявам се, че до 1 май другата година всичко ще е приключило и няма да има трудности. Обръщам се към моите съграждани да бъдат по-търпеливи и да се надяваме, че ще има финансиране и всичко ще се случи, както сме го планирали", каза Рейзи.

По думите му в момента има отбивка в началото на пътя за Созопол. Основно се минава по пътя край гробищата и от там се влиза в града. Рейзи добави, че няма спешна нужда от ремонт на улици в Созопол на този етап. По повод изграждането на пречиствателната станция Рейзи каза, че всичко върви по план. В момента изграждането на входно-помпената инсталация почти е приключило. Работи се още по колекторите в стария и новия град./ радио "Фокус".