Локо и Ботев не се победиха, поделиха по точка в нервно нулево равенство

Спорт

08-12-2013, 13:55

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Тошко Неделев изигра последното си пловдивско дерби

Точно в 14,00 часа започна битката за футболен Пловдив. Дербито изправи градските съперници Локомотив и Ботев един срещу друг на "Лаута". След 90 минути напрегната игра обаче двата отбора не успяха да се победят и завършиха 0:0.

Градусът на напрежението се покачи още преди началото на двубоя. Група черно-бели привърженици причакаха шествието на бултрасите. Полетяха предмети, камъни и дори бомбички. Сблъсъкът завърши с няколко сцепени глави на фенове на Локо.

Срещата стартира с осезаем домакински натиск. Още в 7-ма минута, след центриране в наказателното поле, Камбуров опита да атакува Стаховляк, но вратарят на канарчетата спаси.

36-та минута донесе момент на голямо напрежение.

Сблъсък на Илиадис и Вандер прерастна в разпра, меле и почти бой на терена. Страстите се пренесоха и на трибуните, макар че полицията успя да овладее ситуацията.

Жълти картони отнесоха Илиадис, Ромарио, Вандер и Аймен Белаид. Играта бе прекъсната за повече от минута.

Първите 45 минути закономерно завършиха с нулево равенство.

Още в началото на втората част канарчетата се активизираха. В 48-ма минута Анисе понече да открие резултата, изстрелът му обаче мина на около метър от лявата греда на Господинов.

В 55-та минута и Вандер шутира, но се прицели високо над вратата на Господинов.

58-ма минута Анисе опита да атакува наказателното поле, но Ботев достигна само до ъглов удар. Минев центрира, но топката напусна очертанията на терена.

В 68-ма минута е първата смяна в Локомотив - на мястото на Здравко Лазаров влиза Дани Кики. В 72-ра минута пък Мариян Огнянов смени Цветков за Ботев. Шест минути по-късно Станимир Стоилов извърши и своята втора смяна - Тошко Неделев влиза в игра на мястото на Вандер. Днешното пловдивско дерби ще е последното за младата жълто-черна звезда.

До края на двубоя двата отбора не успяха да се надиграят. Срещата завърши с нулево равенство. Така Локо и Ботев поделят по една точка. Канарчетата остават на трето място, а съперниците им от "Лаута" се изкачват с позиция нагоре и се нареждат четвърти.

Състави:

ЛОКОМОТИВ: 12. Господинов, 7. Тодоров, 22.  Н`Дайе, 87. Диего, 11. Камбуров, 75. Аймен, 28. Илиадис, 5. Казнаферис, 33. Тунчев, 20. Тижани Белаид, 77. Лазаров

Треньор: Александър Станков

БОТЕВ: 1. Стаховяк,  11. Христов, 5. Грънчаров, 83. Спрокел, 14. Минев, 88. Сърмов, 16. Иршак, 17. Анисе, 10.Вандер, 19. Цветков, 22. Ромарио

Треньор: Станимир Стоилов

Съдия: Николай Йорданов

Стадион: "Локомотив"