Повече мислим за секс, отколкото го правим

Пловдив Лайф

08-12-2013, 13:05

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изводите са на ново прелюбопитно изследване

Мъжете мислят много повече за секс, отколкото го практикуват. Изводът е на учени от университета Дюк, САЩ, пише в блога си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

В проучването участие взели 101 мъже и 101 жени, които попълнили онлайн анкети относно сексуалното здраве, интереса към секса и честотата на полови контакти.

Доброволците трябвало да посочат и колко често мислят за секс през деня в продължение на 30 дни, като степенуват желанието си по скала от 1 до 5. След края на 30 дневния период те отново трябвало да отговорят на анкетни въпроси, но този път, базирайки се само върху изминалия месец.

Анализирайки отговорите, изследователите установили, че мъжете са склонни да си спомнят всеки един полов акт и момент, в който са мислили за секс и по този начин обобщават дните от месеца и изглежда, че водят редовен полов живот.

Така се получава обаче, че половите контакти са много по-малко отколкото си мислят.

Сексуалните сънища са около 8% от сънищата на мъжете и жените. Най-често се сънува полов акт или целувки. Едва 6% от тях включвали мастурбация, а 4% - оргазъм. Разликата между двата пола се състояла в това, че мъжете сънували полов контакт предимно на публични места, с непознати хора и с много партньори.