Труден старт за ПОМАК в Пловдив

Животът

08-12-2013, 15:30

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учредителите едва събраха нужната бройка

51 души, при изискваните от закона минимум 50, учредиха Инициативен комитет за създаване на партия "Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" - ПОМАК.

Учредителите, събрали се в Пловдив, се обявиха за нов политически модел в България, основан на пряка демокрация и силното гражданско общество.

"Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура" не е етническа и религиозна партия, твърди един от учредителите Ефрем Моллов.

Новата партия се разграничава от партиите на статуквото. От ПОМАК се обявяват за нов политически модел в страната, мажоритарни избори, и намаляване броя на депутатите. Основната цел е обединение на хората, укрепване на държавността, защита правата и свободите на всички български граждани, безплатно и достъпно образование и здравеопазване. Според Ефрем Моллов прехода в България ще приключи, когато ПОМАК вземе властта в България.

Въпреки твърденията, че партията не е помашка, голяма част от участниците в учредяването на Инициативния комитет се самоопределиха като помаци. За да се регистрира като партия на ПОМАК са необходими да събере 2 500 подписа./ Радио Пловдив