Осъждат посегателството срещу лекари

Животът

08-12-2013, 15:33

Снимка:

МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"-Университетска

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян ром нападна лекар

От сряда в Спешното приемно отделение ще бъде назначена въоръжена охрана

От ръководството на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД - Университетска остро осъждат посегателството срещу лекари още повече когато изпълняват съвестно служебните си ангажименти.

И за жалост това не е първият подобен инцидент, допълват от там. 

От сряда в Спешното приемно отделение ще бъде назначена въоръжена охрана, която ще осигури безопасни условия за работа за персонала, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана  Чакърова. Това спешно се налага защото отделението е сред най-натоварените звена в болницата и в него дневно се преглеждат по 60-70 пациенти като 60-70% от тях се насочват за хоспитализация, допълват от ръководството на лечебното заведение.

Рано тази сутрин пациент упражни насилие върху лекар от Спешното приемно отделение на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"-Университетска. В около 4.30ч. от Нова Загора е постъпил пациент на 34 г. с разкъсна рана на главата и във видимо нетрезво състояние. Той е дошъл с още трима придружители, като е обяснил, че се е наранил след като е паднал назад и си е ударил главата.

Пострадалият новозагорец е прегледан от дежурните лекари и е установено, че се налага да се направят шевове на раната, която е била с големина 5-6 см. Още от момента на приемане той е демострирал агресивно държание и е започнал да заплашва дежурния лекар. Внезапно скочил и ударил с юмрук в долната устна дежурният лекар 26-годишният д-р Тодор Банов.

Наложило се спешно да бъде извикана полиция, като пациентът се е държал агресивно и с органите на реда. 

Пострадалият лекар все още не е подал жалба срещу побойника. Полицията извършва проверка по случая.