ЦСКА се справи с Пирин ГД, яловият Сидибе с първи гол в "А" група

Спорт

08-12-2013, 20:09

Снимка:

sportonline.bg

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Отборът на ЦСКА записа трудна победа с 2:0 над закъсалия тим на Пирин (Гоце Делчев) в мач от 21-ия кръг на родната "А" група. Попаденията за домакините бяха дело на Мамади Сидибе в 56-ата минута и Ивайло Чочев в 70-ата. Попадението за малиеца бе първо в родния ни шампионат.

Първи до опасно положение стигна отбора на ЦСКА. В 17-ата минута Венци Василев напредна по дясното крило и подаде към Тодор Янчев, който прати топката в аут.
Шанс да отбележи получи и Мартин Петров, но ударът му с десния крак не успя да намери целта.

В 16-ата минута Омар Косоко центрира към Емил Гъргоров. Бадема се хвърли и успя да чукне кълбото, но за жалост на "червените" топката не посети мрежата. Три минути по-късно и Апостол Попов се нареди на опашката с пропускащи голови положения.

Защитникът се възползва от разбъркване в наказателното поле, но ударът му мина високо над гредата. Идентично положение пропиля и Валентин Илиев. Петров центрира топката отдясно, но от 2-3 метра бранителят пропусна.

В 56-ата минута дойде и дълго чаканият момент на Мамади Сидибе. Малиецът довкара избита от вратаря топка, след удар на Емил Гъргоров. Това бе първо попадение на нападателя в родната "А" група. Вторият гол за ЦСКА отбеляза Ивайло Чочев след груба грешка на бранителя Васил Панайотов. Младокът успя да се разпише и при загубата от Ботев (Пловдив) в миналия кръг.

До края на срещата гостите не успяха да застрашат вратата на М'боли и логично ЦСКА се поздрави с успеха в днешния двубой.

С победата днес "червените" се изкачват на пето място с 38 точки, с точка повече от Левски, който заема шестата позиция в класирането с 37 пункта.

ЦСКА - ПИРИН 2:0

1:0 Сидибе 56
2:0 Чочев 70