Зимна лига стартира в Бургас

Спорт

09-12-2013, 09:34

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Сред участниците има много футболисти от близкото минало

Пореден нов турнир за привържениците на футбола стартира в Бургас. Двайсет отбора вече започнаха своето участие в „Зимна лига Бъдеще”. Името на турнира е съобразено със сезона, защото мачовете започнаха в началото на декември и ще продължат до април.

Футболистите играят своите мачове в спортна зала „Електра” в комплекс Славейков. Особеното тук е, че спортното съоръжение разполага с отопление, както за играчите на терена, тайа и в специално изградените трибуни за зрителите. Атмосферните условия няма да попречат на двубоите да се играят по график и затова интересът към първото издание на първенството е голям.

Отборите ще изиграят по един мач помежду си, а класирането през април, когато е последният кръг в Лигата ще бъде по точки, резултати от директните двубои и голова разлика, ако има отбори с равни показатели. Сред участниците има много изявени футболисти от близкото минало, както и млади играчи, които сега откриват магията на футбола. За победителите в първото издание на Зимната Лига са подготвени специални награди, а организаторите предвиждат следващото издание на турнира да бъде с участието на поне 30 отбора, разделени в две групи.