Преглед на добричката преса

Мисия Добрич

09-12-2013, 09:17

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Вестниците „Нова добруджанска трибуна”, "Добруджанска трибуна" и "Глас"

”Родителите на Валерия дариха на учебни заведения обезщетението от държавата”, съобщава челото на вестник „Нова добруджанска трибуна”. Родителите на загиналата по време на пожара във влака София-Кардам Валерия Желева дарява на учебни заведения сумата, отпусната им от държавата като обезщетение. Парите са дарени на детска градина, детска ясла и училища в Добрич, както и на СУ „Св. Климент Охридски”. Български и румънски рибари са събрали средства за свой колега, съобщава изданието. Средствата са събрани на благотворителен търг в Балчик на Никулден. Средствата ще бъдат предоставени за извършване на жизненоважна операция за трансплантиране на бъбрек. Като продължение на 21 декември в Народното читалище в морския град ще се състои благотворителен концерт. От спортната страница – волейболният отбор на Добруджа е победил като домакин тимът на Луковит. Мъжкият волейболен тим е записал четвърта победа след близо 2 часа игра пред 1000 души публика.

„Продължават опитите за връщането на директния влак за София”, съобщава на първа страница другият регионален вестник „Добруджанска трибуна”. Областният управител на Добрич продължава активния диалог по темата. Неколкократно той е заявявал, че няма да се откаже да търси възможности за връщане на директен влак от добруджанския град за столицата. Очакванията са от средата на този месец, когато ще влезе в сила нов график за влаковете, да бъде върнат спалният вагон по направлението Кардам-Добрич. „Парламентът да приеме декларация за турския геноцид над българите”, четем във всекидневника. За това настояват 33-ма изтъкнати български учени, историци и общественици. Писмото е изпратено до Народното събрание, президента, министър-председателя и международната демократична общност. Учените настояват българската държава официално да осъди геноцида, извършена на българите, Македония и Одринско по време на Илинденското въстание и Междусъюзническата война. „Методика, използвана в Ресурсен център – Добрич, предизвика интереса на специалистите. Моделът на работа е представен на Национална конференция на специализираните структури, създадени преди 7 години. Шестима специалисти от добруджанския град са се включили във форума, провел се в Пловдив. Представената методика, използвана в Добрич, използва принципите на интегрираното обучение./Прегледът е на Агенция "Фокус"/.

Каква треска ни тресе по Коледа ? – Това е темата на 38 брой на седмичникът в.Глас. 
Коледният дух на 21 в. е по-скоро в надпреварата  за пазаруване, отколкото в спазване на традициите. 
Пазаруваме, за да си доставим радост, казва психологът.
Пазарувайте навреме, за да не купувате импулсивно, съветват от Асоциация „Активни потребители”.
И още – за семинара на МГЕРБ в Добрич, за Агробизнесмените на 2013 г Статеви, за мястото на  Коледния базар в нашия град и всички номинирани за Спортист на годината.