Операта с поредица празнични концерти

Мисия Пловдив

09-12-2013, 10:30

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заповядайте!

Държавна опера Пловдив представя своята празнична концертна програма за Коледа. За първи път пловдивчани ще се насладят на камерна музика в ново културно пространство – „Сцена на третия етаж” в Градски Дом на Културата. 

На 12 декември солистите на хора на Пловдивска опера ще изпълнят арии от Моцарт, Белини, Верди,  Бизе, Пучини, Глинка и Леонкавало.

На 17 декември своите „Коледни откровения” ще поднесат Ромео Смилков (гост), Линка Стоянова (гост), Жанета Стегарева и Елена Чавдарова – Иса. Камерната програма включва творби от Фрескобалди, Й.С.Бах, Шуберт, Пучини, Гуно, Делиб.

На следващия ден – 18 декември, хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и  хорът на Държавна опера Пловдив с диригент Христо Михалев  ще изнесат  концерт „Преди святата нощ”.  На сцената в Концертна зала ще се качат още Здравка Колева – арфа, Димо Георгиев- тенор, Росица Начкова, Десислава Гюзелева и Радул Начков - ударни инструменти, Светослав Калчев – обой, Тодор Златарев – контрабас, Момчил Ангелов – китара. В програмата са включени произведения от Моцарт, Рамирес и Бритън.

Малките зрители ще бъдат изненадани с вълшебната музикална приказка „Хензел и Гретел” на 14 и 16 декември. Съставът на Държавна опера Пловдив е в трескава подготовка и за Новогодишна Гала със специалното участие на чаровникът Орлин Павлов и примата Еделина Кънева на 30 декември, както и за допълнителното представление на „Турандот” на 20 декември.