Задача по математика: Колко кебапчета се падат на протестиращите?

Животът

09-12-2013, 10:38

Автор:

SofiaUtre

Всичко от Автора

Математическата задача, в която трябва да се пресмятат колко кебапчета се падат на протестиращите, се появи в състезанието „Иван Салабашев“

Поредната недомислица на образователното министерство е на път да скандализира цялото българско общество. Този път издънката е в областта на математиката. Математическата задача, в която трябва да се пресмятат колко кебапчета се падат на протестиращите, се появи в състезанието „Иван Салабашев“, разкри шокиращата новина Блиц.

Родителите, пуснали децата си да изпробват силите си в математическото състезание, били безкрайно изненадани и шокирани от подобен текст на задачите. Как може да карат децата да изчисляват колко кебапчета са се паднали на всеки един от дошлите на протеста от махалата, задават щекотливия въпрос разгневени майки и бащи.

Политизирането на децата от тяхната крехка възраст е недопустимо. Вижте и вие условието на задачата под формата на снимка.

При извършена проверка от екипа на Блиц е установено, че всяка една от задачите, които са давани на математическия турнир „Иван Сабалашев“ е преминала през одобрението на Българската академия на науките, чрез Института по математика и информатика.

Все още не е ясно чия е тази блестяща идея на да бъдат карани децата ни да изчисляват броя на кебапчетата, изядени от протестиращите, докарани от махалата, и колко знамена са развяни по площадите по време на протеста, но това е поредната образователна недоумица в родното ни българско общество!