Какво да сготвя утре: 10 декември

Животът

09-12-2013, 19:00

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

10 декември: Да допуснем невъзможното!

В кухнята на Попай

Луната в Риби днес подчертава водната стихия, която балансира, изчиства и охлажда тялото, контролира и стимулира процесите, свързани с движението на течностите в организма - кръв, лимфа, и е отговорна за чувствата ни. Поради това, храненето в негативна обстановка може да предизвика депресии и да влоши метаболизма. Организмът се нуждае от повече въглехидрати и храни, съдържащи йод и желязо, които се усвояват най-пълноценно в този период. Ще ги открием в тестените изделия, морските продукти, спанака, копривата, цвеклото, броколито, краставиците, зрелия боб, стафидите, орехите и кайсиите.

Подходящи за 8 лунен ден са блюда със сложен състав, комбиниращи разнообразни зеленчуци и подправки. Салата от спанак, червено цвекло и орехи ми звучи добре като за начало.

Необходими продукти:
пресен спанак
сварено червено цвекло
печени орехи
сол
балсамов оцет
лимонов сок
зехтин
горчица

Избираме спанак с малки листенца, а ако няма такъв използваме само вътрешните. останалите ще ги използваме за приготвяне на основното ястие. Измиваме,оцеждаме добре и го накъсваме. Цвеклото нарязваме на лентички и добавяме към спанака. Смесваме солта, лимоновия сок, зехтина, балсамовия оцет и горчицата и с получения дресинг заливаме салатата. Накрая поръсваме печените орехи. По желание, можем да нарежем една ябълка нарязана на лентички и да ги добавим към салатата, след като сме ги поръсили предварително с лимонов сок за да не потъмнее.

Останаха ни големите листа от спанака, с които ще приготвим паста. Така ще доставим необходимите на организма въглехидрати.

Ще ни бъдат необходими още:
1 пакет паста
2 глави лук
6 скилидки стрит чесън
10-15 маслини нарязани
сол на вкус
зехтин или олио
Приготвяне:

Сложете пастата да се вари. Загрейте мазнината и сложете лука да се задуши. Добавете спанака. След като са задуши сложете маслините и чесъна. Изцедете вече сварената паста и я поставете в тигана със соса. Гответе още около 5 минути и сервирайте.

И не забравяйте, хранете се само с добро настроение, в хармонична среда!