Скандал в „Пирогов“! Уролози масово напускат

Уролози от „Пирогов" напуснаха вкупом тази сутрин. Причината била конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение

Уролози и медицински сестри в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо с медиците и се е стигало дори и до физически саморазправи.

И предходното, и настоящото ръководство на болницата за спешна помощ не е взело отношение по въпроса, твърдят лекарите пред бТВ. Така 20 уролози от тази сутрин подадоха предизвестията си за напускане.Сред тях са и специалистите от единственото в България детското отделение по урология.

По-късно от пресцентъра на „Пирогов“, съобщиха, че ръководството на лечебното заведение е уведомено за конфликта между лекарите и проверява случая. Двете страни в конфликта трябва да предоставят писмени обяснения в срок от три дни, както изисква вътрешният правилник на болницата.

Сезирана е и Етичната комисия на лечебното заведение. Със случая е запознат и зам.-министърът на здравеопазването д-р Чавдар Славов.

Сред подалите предизвестие за напуснаке са и специалистите от единственото в България детското отделение по урология.