Наглец отива на съд, точел заплатите на колеги-моряци

Хитрият мошеник пуснал мейл на работодателя им, като посочил в него собствената си банкова сметка

Крадлив Бургазлия се изправи пред окръжния съд в обвинения за компютърна измама. Подсъдимият Младен Петров ще отговаря за това, че през периода 06.12.2010 г. – 25.12.2010 г. в град Бургас с цел да набави за себе си и за своя позната облага, е възбудил и поддържал заблуждение у служител на швейцарско дружество – негов работодател, като на 06.12.2010 г. на борда на кораба, на който работел, е внесъл компютърни данни в електронна поща на името на негов колега – български гражданин, във формата на електронно съобщение, изпратено на имейл адрес на служителя на швейцарската фирма.

По този начин е създал у служителя невярна представа, че другият българин желае заплатата му да бъде преведена по банкова сметка с титуляр познатата на Петров, която била посочена като дъщеря на колегата му. Така на 23.12.2010 г. в гр. Бургас е причинил на швейцарското дружество вреда в размер на 2 480,30 EUR с левова равностойност 4 851,05 лв.

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас съдебният състав допусна до разпит нов свидетел по делото. То ще продължи на 17.12.2013 г. от 10 ч.

От пресцентърът уточняват, че днес съдът разпита Петров и прочете свидетелските показания на въпросния служител на швейцарската фирма и на нейния представляващ. Те са събрани чрез съдебна поръчка до Конфедерация Швейцария.

Съдът обяви, че в следващото съдебно заседание ще се произнесе по искането на адвоката на подсъдимия за допълнителен разпит чрез делегация или видеоконферентна връзка на служителя в дружеството – работодател, като бъде отправена молба за международна правна помощ до компетентния орган в Швейцария.