2-годишно детенце с опасност за живота след жесток побой

Крими

10-12-2013, 11:19

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Педофил отвлече и блудства със 7-годишно момиченце от Камено

Мащехата, която е в напреднала бременност обяснила, че малчуганът не я слушал и започнала да го удря с метла

2-годишно момченце от айтоското село Дрянковец е в болница, с опасност за живота, след жесток побой. Първоначално детето е прието в айтоската болница около 15,30 часа в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и множество наранявания по тялото.

След извършен медицински преглед малчуганът е транспортиран по спешност в МБАЛ – Бургас, където го оперирали и е настанен за лечение в отделение "Реанимация", с опасност за живота.

По данни на полицията за нараняванията на детето е отговорна 23-годишна жена, която живее на семейни начала с бащата на пострадалото хлапе. Пред униформени мащехата обяснила, че детето не я слушало и поради напредналата си бременност се изнервила и започнала да го удря с ръка и метлата за почистване.

Констатирано е, че жената има от предишната си връзка още две деца, а пострадалото момченце на настоящия й мъж, било на девет месеца, когато двамата се събрали за съвместно съжителстване. Първоначално семейството обитавало къща в Руен, но от около три месеца се преместило в с. Дрянковец, общ. Айтос, където 28-годишният мъж успял да намери работа  като пастир на животни. Междувременно половинката му забременяла и останала в къщата да се грижи за трите деца.

Па първоначални данни двегодишният малчуган системно страдал от "нервността" на мащехата си. Преди  месец е постъпил с хематом в айтоската болница, с обяснение от жената, че паднал при игра и се наранил. Освободен е след няколко дни за домашно лечение, но седмици по-късно отново е приет, този път в тежко състояние със следи от множество удари по цялото тяло и черепно-мозъчна травма, сочещи за упражненото спрямо детето насилие.

23-годишната жена е задържана с полицейска заповед за срок от 24 часа.