6 удара за два дни направили арестуваните зрелищно автоджамбази

Ченгетата ги спипали, докато се опитвали да отворят поредната кола

Поне шест удара за два дни са направили арестуваните зрелищно автоджамбази. Апашите бяха спипани от ченгетата около 6,30 часа вчера докато се опитваха да разбият прозореца на "Сеат", паркиран на ул. "Иван Богоров".

По данни на полицията тандемът не губил време и за последните дни успял да отмъкне акумулатори, CD Players и други вещи на стойност хиляди левове. Само за времето от 7 до 9 декември двамата бургазлии, на 30 и 31 години, са отговорни за следните обири:

Кражба на акумулатор "Монбат" и инструменти на стойност около 300 лв., осъществена от  "Фолксваген", с бургаска регистрация, паркиран на улица "Стефан Стамболов" № 26, собственост на 54-годишен бургазлия;

Кражба на акумулатор и усилвател на стойност около 400 лв., осъществена от автомобил "Фолксваген", с бургаска регистрация, паркиран на бургаската улица "Македония" 28, собственост на 23-годишен бургазлия.

Кражба на два акумулатора от микробус "Форд Транзит", паркиран пред гараж на ул. "Любен Каравелов" 49, ползван от 41-годишен мъж;

Кражба на акумулатор от автомобил "Опел Астра", паркиран зад блок 129, разположен на улица "Александровска", собственост на 44-годишен бургазлия

Кражба на волан, акумулатор, задна кора заедно с две тонколони, две тонколони, монтирани на арматурното табло, увредено CD устройство, гаечни ключове и аптечка, осъществена от л.а. "Фолксваген Голф 3" с бургаска регистрация, собственост на 54-годишна жена от града, паркиран до бл. 88 в к-с "Лазур"

Кражба на волан, автокасетофон, акумулатор и задна кора заедно с две тонколони, осъществена от "Фолксваген Голф 3", собственост на 68-годишен бургазлия, паркиран пред вход А на бл. 79 в к-с "Лазур".

Установено е, че автоджамбазите прониквали в колите след счупване на стъкло или изкъртване на ключалката на багажника. И двамата са задържани за срок от 24 часа. Работата по цялостно изясняване на престъпната им дейност продължава от служители на Първо Районно управление "Полиция"–  Бургас.