От порното боли глава, удря мъжете

Животът

10-12-2013, 13:03

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Набира скорост до първите 10 минути

Честото гледане на порно може да увеличи появата на главоболие сред господата, предупреждава в блога си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

То се развива постепенно. Започва в първите 5 минути от филма. На 8-10 минута главоболието става по-силно, обясняват специалисти. Причината отчасти се дължи на повишеното ниво на хормоните и активността на кръвоносните съдове в областта на главата вследствие на голямата възбуда, подобно на главоболието при оргазъм. В комбинация с взирането н екрана главоболието става още по-силно. Повишеното емоционално състояние може да предизвика болка още в нервите на лицето и челюстта.

Появата на главоболие по време на секс или при гледане на порно може да се появи при всеки човек поне веднъж в живота му, но това не е повод за безпокойство.Голям процент от хората, при които този тип главоболие се появява сравнително често, страдат и от мигрена.

Други изследвания пък показват, че мастурбацията също може да предизвика главоболие. Смята се, че мъжете са 3 пъти по-засегнати от проблема в сравнение с жените.