Общо 44 г. затвор за Славов и бандата му, обрали златарско ателие в Приморско

Крими

10-12-2013, 14:23

Снимка:

24 часа, архив

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Качулки с пистолет обраха златарски магазин, случаен минувач сгащи единия апаш

Те ще трябва да изтърпят присъдите си при строг режим

След почти 2 години дела обирджиите на златарското ателие в Приморско получиха солени присъди за стореното. Тарторът Слави Славов и бандата му бяха признати за виновни и за други кражби, извършени в различно съучастие. 

Славов е осъден на 15 години лишаване от свобода, Петко Профиров е наказан с 10 години затвор, Станислав Петков е осъден на 7 г., Емил Георгиев получи наказание 6 години лишаване от свобода. За всички тях съдът постанови да търпят наказанието си при строг затворнически режим. Жельо Желев е наказан с 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 4 години изпитателен срок, а Живко Николов получи 2 години и 6 месеца с 4 години изпитателен срок.

Илко Петковсъщо получи условна присъда.

Освен солените присъди обаче, обирджиите ще трябва да заплатят и предявения от собственика на златарско ателие в Приморско граждански иск в размер на 44 320,67 лв.

Престъпната деятелност на Славов е осъществена при опасен рецидив и е квалифицирана като кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Станислав Петков е действал при условията на повторност. За Профиров, Станислав Петков, Желев и Георгиев кражбата е в големи размери.          

При отмерване на наказанията на подсъдимите, съдът прецени индивидуалния принос на всеки поотделно при осъществяване на различните престъпни деяния, и отчете отегчаващите и смекчаващите вината им обстоятелства. 

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.