ПловдивУтре: 11 декември

Мисия Пловдив

10-12-2013, 18:19

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сряда е денят! Пловдив защитава кандидатурата си за Европейска столица на културата

За утре в 14 часа е насрочено представянето на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Финалистите в първия кръг ще станат известни в четвъртък, а през септември 2014 година ще бъде определен българският град кандидат за европейска столица на културата. Един български и един италиански град ще бъдат успоредно Европейски столици на културата през 2019 г.

Преди това заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов ще участва в конференция на тема "Възможности и предизвикателства за България в секторите на споделените услуги и аутсорсинг на бизнес процеси". Стоянов ще запознае участниците във форума с възможностите, които предлага Пловдив за привличане на компании от сектора като алтернатива на столицата.

И още:

Утре от 10,00 часа кметът на район "Тракия" Костадин Димитров ще направи отчет за дейността на администрацията през 2013-та година.

От 13,00 ч. в сградата на администрацията на район "Централен" кметът на района г-жа Райна Петрова ще награди официално класираните участници в ученическия фотоконкурс "Улови мига на доброто".

Трябва да се отбележи още:

Утре започва третата национална студентска научна сесия по физика и инженерни технологии, организирана от Факултета по физика и инженерни технологии на Пловдивския университет.

На 11 декември рожден ден отбелязва Драматичен театър Пловдив. По този от ръководството правят подарък на пловдивската публика - цената на билетите за представленията в сряда ще бъде намалена на 5 лева - "Тишина, моля" и "Истанбулска история".