Мъри: Собственикът ще отпусне средства за нови играчи

Спорт

11-12-2013, 13:06

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Никога не съм казвал, че като е добър теренът, ще бием винаги, оправда се треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов даде днес традиционната си пресконференция в Коматево. Специалистът говори са много неща – мачът с Берое, терените, атмосферните условия, селекцията и трансферът на Неделев в Германия.

Ето какво каза Мъри на своя брифинг днес:

Няколко дни след дербито основно мислим за възстановяването на футболистите. Естествено не сме започнали сериозна подготовка и причината е видна – терените. Осъзнаваме важността на мача. Имаме какво да връщаме на Берое – в послредните мачове с тях претърпяхме загуби и се надявам футболистите да изиграят един добър мач и да си заслужат победата.

Аз водих последните 2 мача срещу Берое, в които бяхме гости – имаше и малко повече спортен шанс за тях. Сега ще трябва да бъдем още по-настоятелни предвид тежките условия, които се очакват. Берое е доста костелив отбор, има силно представяне и като гост и като домакин.

Като съм загубил два пъти от Берое, нормално е да имам амбиции да спечелим. Трябва да се опитаме да се реабилитираме пред себе си и пред нашите привърженици. Все пак е и регионално дерби.

Какво е състоянието на терена ни? Ами има сняг на него. Сега ще видим как ще се справят хората, които отговарят за това нещо. Дано да няма повече валежи. Ще се опитаме обстановката за игра да бъде максимално добра. Не съм твърдял никога, че като е добър теренът, ние ще бием. Просто добрият терен е предпоставка за добър футбол.

Нормално е този мач да бъде записан като исторически, тъй като ще е последният двубой на стария „Христо Ботев”. Радвам се, че се започва нещо ново, което след година и два-три месеца ще бъде футболно бижу.

Мариян Огнянов е доста по-напред от Тошко Неделев като игра и като физика. Мисля, че и двамата ще са в едно прилично състояние, за да вземат участие в срещата.

Имаме стратегия, по която се работи. Основно гледаме нашия отбор, за да видим как вървят нещата. Естествено, наблюдаваме и други футболисти, но за селекция ще мислим след края на сезона. Имам уверението на собственика, че ще се отпуснат допълнителни средства за намиране на играчи.

Има още два мача до края, твърде рано е да търсим нещо конкретно. Още не сме направили генерална оценка да видим къде трябва да се подсилим.

Не ми се иска да отличавам един футболист повече от всички останали. Това е привилегия на феновете и на журналистите. Който и да бъде избран за №1 в Ботев, той ще заслужава. За Неделев се изчаква да се види кога ще бъде поканен за медицински прегледи в Германия. Сега трябва да мисли изцяло за представянето си в ботев. Като свърши годината, вече може да мисли за всичко друго.