В Ремотекс още без заплати

Текат проверки от Прокуратурата и Инспекцията по труда

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова  ще участва в заседанието на Постоянната комисия по труда и социалната политика в Народното събрание, насрочена за утре, 12 декември от 15,30 часа.  На него е  предвидено изслушване на министрите Драгомир Стойнев и Хасан Адемов  по казуса „Ремотекс“, тъй като въпреки неколкократните обещания на собствениците изплащането на забавените с месеци заплати на работещите до този момент не е започнало.

На заседанието са поканени и собствениците на завода Сабин Спахиев и Галин Неделчев, но към този момент не е известно дали те ще присъстват. 

Аладжова поиска отчет от Константин Тачев, административен ръководител на Окръжна прокуратура, Иванка Павлова, началник отдел  в  ТП на НОИ Стара Загора и Камен Маринов, Директор на дирекция „Инспекция по труда-Стара Загора” за извършеното до момента.

Константин Тачев увери Областния управител, че  в „Ремотекс” текат проверки и се търси отговор дали предприятието не е водено към умишлен фалит. Камен Маринов информира, че на собствениците са съставени актове, които няма да са последни. Предстои да им бъдат връчени още наказателен акт и две наказателни постановления.