2 г. условно за баща, наръгал сина си с кухненски нож

Крими

11-12-2013, 13:19

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баща наръга сина си в гърдите, разкъса белия му дроб

Родителят наръгал 36-годишния си наследник 2 пъти

2 г. условно с 4 г. изпитателен срок е наказанието за 61-годишният Димитър Георгиев, който бе признат за виновен, че в средата на март е опитал да убие собствения си син.

Според прокуратурата той направил това в състояние на силно раздразнение и бил предизвикан с насилие от наследника си. Държавното обвинение приема, че ако не е действал за него е можело да настъпят тежки последици. Приема се още, че деяниято е останало недовършено по независещи от подсъдимия причини.

Георгиев е нанесъл два удара с нож на сина си - единият проникнал в гръдната кухина, а другият причинил порезна рана по темето на главата.

Георгиев поиска делото да се гледа по реда на съкратеното следствие и така получи възможност за редуциране на наказанието с 1/3. Магистратите постановиха 3 г. условна присъда, която след това бе намалена на 2 г. 

Кървавата драма се разигра в средата на март в средецкото с. Орлинци. Въпросната вечер и бащата, и синът били почерпени. По-младият мъж се прибрал от рожден ден, а Димитър Георгиев му потърсил сметка, защо е подарил на рожденника часовника на другия му син.

36-годишният Деян му се сопнал и ударил баща си с длан в лицето. Двамата си разменили удари, синът паднал на земята, а бащата взел нож от кухненската маса.

Първоначално ударил сина си с дръжката на ножа, но това настървило пострадалия. Тогава бащата нанесъл два последователни удара по главата и в гърдите на сина си.