Наполовина по-ниска такса смет за бизнеса в "Родопи"

Животът

11-12-2013, 14:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Планирано е намаление с 18% и за физически лица

Драстично намаление на такса "смет" за бизнеса (с 45%) е заложено в проектобюджета на Община "Родопи" за 2014 година. Предвижда се и намаление и за физически лица с над 18%.

Предложението е на кмета Пламен Спасов.

Най-голям спад се предвижда за селата Брестовица, Устина, Бойково, Белащица, Златитрап, Първенец, Кадиево, Лилково, Оризари, Ситово, Храбрино и Дедево.

Идеята ни е да облекчим бизнеса и по този начин да стимулираме инвеститорите и да увеличим работните места в общината, коментира Спасов.

С тази стъпка администрацията дава ясен знак, че в общината има добри условия за развитие на бизнес и така събираемостта на таксата ще се увеличи, категоричен бе той.

Новият проектобюджет ще бъде подложен на публично обсъждане на 14 декември. Бюджетът ще бъде гласуван на сесия на Общинския съвет на 19 декември.

В него са заложени пари за здравни и социални дейности. 150 хиляди лева са предвидени за кърпене на улични дупки в селата, а 240 хиляди лева ще отидат за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Заложени са средства и за изграждане на отоплителна система на газ в детските градини в Ягодово и Крумово и на такава в кметството в Ягодово, където газификацията е приключила.