Студенти от Украйна подкрепиха протестиращите сънародници с видеоклип

Мисия Добрич

11-12-2013, 15:40

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Според тях липсва равенство в правата на гражданите

Украински студенти от Висше училище „Международен колеж" в Добрич подкрепиха своите протестиращи сънародници със специален видеоклип. Идеята е на Олексей Юрин, а в реализацията са се включили Олеся Задорожина, Янина Ефименко, Наташа Кононенко и Дарина Яшенко, споделена пред ИА Добруджа. По думите им подобни инициативи се организират и от техни сънародници, живеещи на различни места по света.

Следим много внимателно  това, което се случва в родината ни и искаме демокрацията да победи, заяви в ефира на радио „Добруджа" Олексей. Според него събитията в Украйна в момента са резултат на липсата на равенство в правата на гражданите. Това неравенство накара младите хора да излязат на площада. Имахме възможност да направим стъпка към демокрацията, но явно правителството още не е готово да се вслуша в нашето мнение, каза студентът.

На 19 декември се връщаме в Украйна и ако протестите все още продължават, ще се включа в тях, каза още Олексей. Украинските студенти признават, че положението в тяхната страна, ги кара сериозно да се замислят, дали да се върнат у дома, след дипломирането си.

Младите украинци са убедени, че случващото се в момента в родината им, ще я промени към по-добро.