2-годишният Йордан бил налаган с метална тръба и брадвичка?

Крими

11-12-2013, 17:06

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пребитото от мащехата си детенце остава в кома

Щом се възстанови, детето ще бъде настанено в дом или приемно семейство

2-годишният Йордан от айтоското село Дрянковец, който е в кома след жесток побой, може да е бил налаган с метална тръба и брадвичка.
Това са съмненията на полицията след като мащехата на момченцето призна, че детето не я слушало и започнала да го удря с ръка и дръжката на метлата. До последно обаче тя поддържала версията си, че детето е паднало.
Както Burgasutre писа детенцето бе прието вчера в реанимацията на Бургаската болница с фрактура на черепа, хематом на бъбрека и на главата. По данни на полицията малчуганът само преди месец отново е лежал в болница със следи от насилие. И тогава версията е била, че хлапето само се наранило при падане. 
Бащата Стоян разказва, че живеели с неговата заплата от 400 лв. като пастир в селото и с майчинските, които получавала Ганка. По думите му живеели добре, тя гледала малкия като собствено дете.  
В болничните регистри обаче черно на бяло пише за съмнения, че върху детето в миналото е упражнявано насилие. Въпреки това никой не е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето в Айтос. Няма сигнали за насилие и в другите населени места, където са живеели Стоян и Ганка. Сега двете родни деца на арестуваната жена са предадени за грижа на баба си в Руен. Обсъдено е и бъдещето на малкия Йордан
"Детето не трябва да се връща в семейна среда. За него ще бъде избрана най-подходящата мярка за закрила - настаняване в специализирана институция, ако здравословното му състояние изисква това или настаняване в приемно семейство", обясни директорът на Агенцията за закрила на детето в Айтос Пенка Добрева. /Източник: Нова телевизия